Jobba hos oss

• Hundratals ungdomar intresserade av bygg

varm NY

Projektingenjör Josefina Larsson, själv chalmerist, och Fredrik Bengtsson, personalchef,
berättade för intresserade ungdomar om vad MVB Väst/Astor Bygg kan erbjuda sina medarbetare.

I november arrangerades VARM 2012, som är Chalmers V-teknologsektionens arbetsmarknadsdag. Detta ger studenterna möjlighet att träffa sina potentiella arbetsgivare och ställa frågor direkt till dem. MVB Väst/Astor Bygg var där så klart.

VARM är V-teknologsektionens och AE-sektionerns arbetsmarknadsdag på Chalmers. På årets VARM-mässa var det 65 utställare. Dock var inte alla företag, i år fanns där även två fackförbund samt några Chalmers-föreningar som  förmedlar mindre projekt för studenter på plats. Arrangörerna anger att besöksantalet låg på 700 studenter minst – ett välbesökt forum med andra ord. De flesta byggaktörer var representerade, självklart även MVB Väst/Astor Bygg.
– Vi vill attrahera potentiella nya medarbetare att jobba hos oss som platschefer, arbetsledare, projektingenjörer och kalkylatorer, säger Fredrik Bengtsson, personalchef på MVB Väst/Astor Bygg. Det handlar så klart om att hitta rätt individer för varje post. Att vara med på VARM-dagen är också ett sätt för oss att visa upp vårt varumärke.
Fredrik passar på att göra sin egen marknadsundersökning på mässan och hör med ungdomarna om intresset för just MVB Väst/Astor Bygg. Han berättar om att företaget kan erbjuda korta beslutsvägar, delaktighet och möjligheter till utveckling då företaget expanderar. MVB är ännu en rätt ny aktör på den västsvenska marknaden, medan Astor Bygg är en välkänd byggfirma i Göteborgsregionen.
– Genom sammanslagningen av företagen finns det ett helt smörgåsbord av möjligheter för de som jobbar hos oss, säger Fredrik.

Chalmerist med fin karriär
Vid sin sida i montern finns Josefina Larsson, projektingenjör och kalkylator på MVB Väst/Astor Bygg och själv chalmerist. Hon hade husbyggnadsinriktning på sina studier och har nu arbetat på MVB Väst ett bra tag. Josefina trivs gott med sitt arbete och är med i företagets ledningsgrupp.
– Jag har ett givande arbete då jag får vara med från start till mål, säger hon. Jag tar hand om förfrågningar, arbetar fram ett anbud och följer sedan projektet och finns med som stöd för platscheferna hela vägen från start till färdigställande.

Annonser