Aktuella projekt

• Vi bygger för framtiden med återbrukstänk

Astor Bygg gör klart förskola på Seglaregatan i Göteborg

Snickaren Johnny Larsson lägger sista handen på en förrådsbyggnad för nya förskolan på Seglaregatan i Majorna. Fyra avdelningar med ca 80 barn totalt ska flytta in i ändamålsenliga nya lokaler i januari. Anpassningen av lokalerna för förskoleverksamhet har pågått sedan i våras och är klar för inflyttning i dagarna.

På Seglaregatan i Majorna håller snickarna Peder Johansson, Johnny Larsson och Mikael Malmberg på med ett förråd för barnvagnar och cyklar på utsidan – en extrabeställning innan de packar ihop och kan lämna lokalerna.  Ingemar Bäckström är platschef för bygget och berättar att allt gått enligt planerna och att kunden är mycket nöjd. Göteborgs Stad, stadsdelen Majorna, är brukare och MVB Väst/Astor Bygg utförare på denna nyrenovering av en stor lokal. Det ska bli en förskola för fyra avdelningar och totalt 80 barn som ska flytta in i januari. Lokalerna är rymliga och välplanerade in i minsta detalj för att både personal och barnen ska ha en fin miljö att vistas i. Allt är genomtänkt för bästa funktionalitet: lågt monterat handfat med spegel i lagom höjd för små barn, torkskåp för blöta kläder och fina skötbord för att ta hand om de riktigt små, för att nämna några detaljer. Lokalen har också ett fullt utrustat storkök där barnens mat lagas på plats – ingenting har lämnats åt slumpen.

Mycket nöjd kund
Brukarens representant, Ditte Clemons, som är planeringsledare för närmiljöer för Majorna-Linné, har idel lovord för Ingemar och MVB Väst/Astor Bygg.
–Jag uppskattar den enkelhet allt har genomsyrats av, säger Ditte. Det har varit så enkelt att ha med Ingemar och byggkillarna att göra, ingenting är omöjligt för dem. Jag är supernöjd med både resultatet och kontakten med MVB Väst/Astor Bygg.

Göteborgs Stad representant är mycket nöjd med arbetet Astor Bygg gjort på Seglaregatan i Majorna.

Platschef för bygget på Seglaregatan Ingemar Bäckström får ett varmt tack från
brukarens representant Ditte Clemons för det fina arbete MVB Väst/Astor Bygg gjort.

– Lokalen vi gjort om har varit en mödravårdscentral tidigare och det fanns mycket material som vi tog vara på och skickade vidare till återbruk genom kommunens anläggning vid Alelyckan, berättar Ingemar. Bygget vi gör är ju för framtiden, så det passar bra att tänka på det även är det gäller material och vår miljö. Vi ringer ofta Återbruket och frågar om de är intresserade och sedan kommer de och hämtar materialet.
Platschefens roll är, förutom att se att byggets budget hålls, att se till att allt fungerar smidigt och att jobbet fortskrider som planerat. Och visst märker man att han behövs, telefonen ringer i ett, när Ingemar visar runt i lokalerna. Om en vecka ska allt vara på plats, lokalen städad från byggmaterial och kunden kan flytta in sina möbler m m.
Astor Bygg bygger förskola på Seglaregatan i Göteborg.

Annonser