Byggranschen i väst-Sverige / Koncernnyheter

• Ytterligare en stark kraft in i MVB-koncernen

MVB Väst har förvärvat konkursbolaget Backgårdens Bygg, med säte i Lidköping och kontor i Trollhättan, tillsammans med VD:n Bo Johansson och bildat MVB Backgården AB.
Backgårdens Bygg bildades 1996 och var, innan konkursen i december 2012, ett av de större byggföretagen i Skaraborg. Förvärvet möjliggör en expansion för MVB i Västsverige. Ambitionen är att omsätta 500 Mkr inom en snar framtid och med detta köp är man på god väg säger Bo Tiderström, koncernchef för MVB, i en tidningsintervju.
Tack vare det gamla bolagets goda rykte finns en orderstock på 200 miljoner kronor kvar med bl a fortsatt arbete på Trollhättans nya bussterminal. Vidare ska första spadtaget för ett äldreboende i Brasta tas den 15 april.
–Vi har stort förtroende hos våra tidigare kunder och är kända för att vara en pålitlig leverantör av god kvalitet i rätt tid, säger Bo Johansson. Vi har i stort sett samma duktiga personer kvar i ledningen, med mångårig erfarenhet inom branschen och ett gott renommé. Vi ser ljust på framtiden och viss nyanställning kommer att ske under våren och sommaren.

Annonser